A vajat egy nagy tálban kihabosítjuk a cukorral és a tojásokkal.
A zab- és a rizslisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül beleöntjük a tejet, és összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta kissé keményebb állagú.
A tésztát két részre osztjuk és betesszük a mélyhűtőbe kb. 15 percre.
Közben a töltelékhez a túrót áttörjük, kikeverjük a tojásokkal, a kétféle cukorral, a megmosott, szárazra törölt citrom finomra reszelt héjával, az átválogatott mazsolával és a zabliszttel.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik darab tésztát lereszeljük vagy belemorzsoljuk, és elegyengetjük. Rásimítjuk a tölteléket, majd a tetejére reszeljük a másik adag tésztát.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük. Friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.