
recept
Egyszerű



Gesztenyealagút
sütés nélküligesztenyés sütigesztenyealagútalapanyagtípusalkalomAllergénekBulicsokisDesszertekDiófélékebéd-vacsora otthonrafőzés nélküliGlutént tartalmazó gabonafélékgyerekháziasjellegKarácsonyiklasszikusmagyarnemzetiség, országŐszireformkonyhastílussüteménySüteményekszénhidrátTársaságTejTélitípusÜnnepünnepi
Hozzávalók
A gesztenyealagúthoz:
A tetejére:
Elkészítés
- A gesztenyealagút elkészítéséhez egy szögletes sütőformát folpakkal kibélelünk. A csokoládé felét felkockázzuk, a másik felét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
- Tálba öntjük a darált kekszet, a gesztenyemasszát, a porcukrot, az aprított étcsokit, az olvasztott csokoládét és végül a tejet.
- Kézzel jól összedolgozzuk, majd az előkészített sütiformába töltjük és eligazgatjuk benne. Lefóliázzuk a tetejét, hogy ne száradjon ki, és kb. 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütőpapírral lefedett tálcára borítjuk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Ízlés szerint megszórjuk darált dióval.
- A süteményt a papírral együtt visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé is megdermedjen. Mielőtt felszeletelnénk, kivesszük, és hagyjuk kicsit kiengedni.
Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyealagút:

















