
recept
Egyszerű



Fűszeres hagymatócsni joghurtos mártogatóssal
recepthagymakarikatócsnimentásFűszeres hagymatócsni joghurtos mártogatóssalalapanyagtípusalkalomAllergénekBuliebéd-vacsora otthonraegzotikusElőételekFalatkák és tapasokfehérjeGlutént tartalmazó gabonafélékjellegjoghurtosmagyarmártás, szósznemzetiség, országreformkonyhastílusTársaságTejtípusTojásUzsonnavegetáriánusZöldséges előételek
Hozzávalók
A sütéshez:
Elkészítés
- A fűszeres hagymatócsnihoz hagymát megtisztítjuk és félkarikára vágjuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk egy evőkanálnyi olajjal és lassú tűzön barnára pirítjuk benne a hagymát, amit közben meg is sózunk.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd a tejjel és a tojással együtt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a hagymát is.
- Egy mélyebb serpenyőben olajat melegítünk és két kanál segítségével kis adagokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Tálaláskor adunk mellé friss mentával ízesített joghurtot.
Nézd meg videón, hogyan készül a fűszeres hagymatócsni joghurtos mártogatóssal:
























