A húshoz a fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bedörzsöljük a megtisztított csirkecombokat.
Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat és először fóliával letakarva, párolva sütjük, majd mikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük.
A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, felszeleteljük, és vajon és olaj keverékén megdinszteljük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Mikor a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet és néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel.
Hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.
A sajtos burgonyafánkhoz: A burgonyát sós vízben, héjástól megfőzzük, majd meghámozva, burgonyatörővel összetörjük. Hozzászitáljuk a lisztet.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy mokkáskanál cukorral. A tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük. A tésztát, miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval elkezdjük kiszaggatni úgy, hogy félköröket szaggatunk a rúdból és minden levágott félkör után, a rúd két szélén maradó nyúlványt keresztbe visszahajtjuk. Ezzel zárjuk le a következő fánkot.
Az így kiszaggatott sajtos fánkokat pár percig pihentetjük, majd forró zsiradékban pár perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük és miután leitattuk róla a felesleges zsírt, tálaljuk a sült csirkecombok és a gombamártás mellé.
Megjegyzés
Egyszerű alapanyagokból is készülhet ínycsiklandó fogás az ünnepi asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.