
recept
Mester
Fűszeres áfonyás koszorú
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztához összedolgozzuk a lisztet, a tojást, a cukrot, a sót, a fahéjat, a fűszert, az élesztőt, a tejet, a tejfölt és vaníliát egy robotgéppel, majd 1 órát kelesztjük.
- A barna cukrot a vajjal felolvasztjuk, majd a narancs levét ráöntjük. A vörösáfonyát és az aranymazsolát beledobjuk, jól elkeverjük, míg sűrűsödni nem kezd. A mogyorót adjuk hozzá a végén, és hagyjuk kihűlni.
- A tésztát 4 részre osztjuk, és kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelékkel, mindegyiket és feltekerjük. Ezután A tekercset ketté vágjuk, és külön megcsavarjuk, majd koszorút formázunk belőlük. 8 db lesz összesen.
- 1 órát kelesztjük megint, majd egy szilikonnal, vagy zsírpapírral bélelt lemezre helyezzük, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze kelés közben. 200 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül légkeveréses sütőben.
- Félidőben megkenjük a cukros tejjel őket. Készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
























