Fügelevél szörp elkészítéséhez 4 liter vízből és 4 kg cukorból jó sűrű szirupot főzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A fügelevelek szárát levágjuk, a leveleket folyóvíz alatt megmossuk, majd több levelet összefogva, összecsavarva nagyobb darabokra aprítjuk. A felaprított leveleket kis adagonként turmixba rakjuk mindig annyi sziruppal, ami épp elfedi, és krémesre turmixoljuk.
Hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk 24 órát. Másnap sűrű szövésű szitán átszűrjük, a kivonatot hozzáakeverjük a maradék cukorsziruphoz, jól elkeverjük és palackozzuk.
Tartósítószer mentesen készül. Ha azonnali fogyasztásra szánjuk, akkor hűtve tároljuk, ha viszont télre is szeretnénk eltenni belőle, akkor hagyományos nedves dunsztolással 25 percig hőkezeljük (befőző automata esetén: 85 fok, 25 perc hőkezeléssel tesszük tartóssá).
Megjegyzés
A fügelevél szörp különleges, enyhén kókuszos ízű frissítő, behűtött szénsavas vízzel fogyasztva a kerti partik nagyszerű újdonsága lehet. A fügelevelet tavasztól nyár végéig gyűjthetjük. Ha azonban a bokor már hullatja a levelét, ne használjuk. A fügelevelet az alternatív gyógyászat régóta szívesen használja számtalan kedvező élettani hatása miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.