A frankfurti leveshez a virslit először is lepirítjuk, ehhez egy lábasban zsírt hevítünk és erre kerülnek a virslikarikák. Addig sütjük, amíg pirult színt nem kapnak.
A virsliket kiszedjük, jöhet egy újabb kanál zsír a fazékba, majd beleszórjuk az egész köményt és pár másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és legvégül a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük és felöntjük egy kevés vízzel.
A lábasba öntjük a kockázott burgonyát, megsózzuk és jöhet a csíkokra vágott friss kelkáposzta. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Az utolsó mozzanat a habarás lesz. A tejfölbe beleszórjuk a lisztet, hozzákanalazunk egy keveset a forró léből, alaposan elkeverjük és a leveshez öntjük. Legutoljára belekerül a lepirított virsli, az egészet összeforraljuk és tálalhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a frankfurti leves!
Megjegyzés
Készülhet a kelkáposzta erős, sötétzöld színű külső leveleiből vagy a zsenge és világos belső levelekből, az íze mindenhogy csodás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.