
recept
Egyszerű
Francia barna sörös hagymaleves sajtos kiflikarikákkal
4
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
- Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára.
- Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
- Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
- A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
- Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát és úgy kínáljuk.






















