
recept
Egyszerű

Fordított almatorta (liszt-és tejmentesen)
Hozzávalók
Az almás részhez:
A formához:
A tésztához:
Elkészítés
- Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibélelünk, majd tollecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.
- A kivajazott tortaaljat megszórjuk a barnacukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.
- A margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.
- A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük és kínáló tányérra borítjuk.














