A fish and chips-hez a sörtésztát előző este keverjük be, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá az egész tojás, és a sört, majd keverjük simára a tésztát ( a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen).
Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hőtőbe.
A halfilét vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd sózzuk be, és tegyük félre egy fél órára hogy a só átjárja.
Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük simára. (ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá)
Az étolajat öntsük egy serpenyőbe, és hevítsük fel.
Az előzőleg besózott halhúst forgassuk bele a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe, majd alaposan forgassuk bele a sörtésztába.
Ezután óvatosan helyezzük bele a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazzunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra.
Amikor a halhús megsült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ameddig a hal sül, süssünk hozzá ízlés szerint hasábburgonyát, és készítsünk hozzá tartármártást.
Megjegyzés
Tálaláskor a fish and chips mellé külön kis tálkában kínáljuk a tartármártást. A rizsliszttel és pizzaliszttel készült hideg sörtészta nagyon finom, ropogósra sül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.