A tésztához a lisztet a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókarral elkeverjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőport, az élesztőt és a porcukrot is, és az egészet alaposan összekeverjük.
Most jöhetnek a lisztes keverékhez a nedves alapanyagok, a tej, a vaj és a tojássárgája. A hozzávalókat addig gyúrjuk a géppel, míg egy közepesen kemény tésztát kapunk.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, folpakba csomagoljuk, és 20-30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Közben a töltelékhez a darált mákot alaposan összekeverjük az átszitált porcukorral és vaníliás cukorral.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A pihentetett tésztákat 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.
Az első tésztalapot az előkészített tepsibe tesszük, megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukros mák felével.
Jöhet a második tésztalap, erre a lekvár másik fele és a maradék cukros mák.
Ráhelyezzük a harmadik lapot, és az egészet világosbarnára sütjük az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. A kisült zserbót hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes csokimázt kapjunk.
Ha kihűlt a tészta, a tetejét egyenletesen bevonjunk a csokimázzal, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szép egyforma szeletekre vágjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a mákos zserbó szilvalekvárral!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.