
recept
Rafinált



Mákos zserbó szilvalekvárral
1
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- A tésztához a lisztet a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókarral elkeverjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőport, az élesztőt és a porcukrot is, és az egészet alaposan összekeverjük.
- Most jöhetnek a lisztes keverékhez a nedves alapanyagok, a tej, a vaj és a tojássárgája. A hozzávalókat addig gyúrjuk a géppel, míg egy közepesen kemény tésztát kapunk.
- A tésztát három egyenlő részre osztjuk, folpakba csomagoljuk, és 20-30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
- Közben a töltelékhez a darált mákot alaposan összekeverjük az átszitált porcukorral és vaníliás cukorral.
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A pihentetett tésztákat 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.
- Az első tésztalapot az előkészített tepsibe tesszük, megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukros mák felével.
- Jöhet a második tésztalap, erre a lekvár másik fele és a maradék cukros mák.
- Ráhelyezzük a harmadik lapot, és az egészet világosbarnára sütjük az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. A kisült zserbót hagyjuk a tepsiben kihűlni.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes csokimázt kapjunk.
- Ha kihűlt a tészta, a tetejét egyenletesen bevonjunk a csokimázzal, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
- Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szép egyforma szeletekre vágjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a mákos zserbó szilvalekvárral!






















