Felvidéki halászlé másképp recept
recept
Mester

Felvidéki halászlé másképp

90 perc
4 adag
Költséges
2019. 01. 08.

Elkészítés

  1. Először is iszunk egy fél pálinkát. Az egyik hagymát karikára vágjuk és besózzuk. A másfél centisre vágott halszeleteket is megsózzuk és közéjük helyezzük a hagymakarikákat, lefedjük és a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is
  2. A másik hagymát feldaraboljuk és zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, nagy fazékban vagy bográcsban. Felaprítjuk a paradicsomot és a paprikát, kicsit sózzuk, hogy levet eresszen a hagymán. Levesszük a tűzről, és hozzáadunk másfél ek pirospaprikát, óvatosan, mert ha odaég, keserű lesz.
  3. Felöntjük 1,5 liter meleg vízzel, sózzuk, és beletesszük a szeletelt apróhalat, pontyfarkot, illetve az úszóit. Megkóstoljuk, hogy finom-e a bor, majd felforraljuk és felét a levesbe öntjük, majd belehelyezzük a kockára vágott burgonyát, a bepácolt halszeletek hagymáját, az 1db karikára vágott fokhagymát, a darált erős paprikát. Kis lángon 45-60 percig főzzük az alaplevet, - pótoljuk az elfőtt vizet.
  4. Mielőtt lekapcsolnánk a gázt vagy levennénk a kondért a tűzről, 2 liter vizet öntünk az alaplébe és kiszedünk belőle mindent, és közepes lyukú tésztaszűrőn át belepaszírozzuk a lébe. Az így kapott levet felforraljuk, beletesszük a másfél evőkanál fűszerpaprikát, - Tüzes Piros paprikát ha igényli a társaság-, törünk bele egy fokhagymát, s beleöntjük a bor másik felét. Megkavarjuk kb. 10 percig, s belerakjuk a halszeletek, de itt már nem kavargatva, vigyázva kis lángon 5 percig főzzük. Ha esetleg van belsőségünk nyugodtan behelyezhetjük a halszeletekkel együtt a halászlébe
  5. Kenyérrel és hegyes erős paprikával tálaljuk, tűzforrón. Az ínyencek főzhetnek bele, házi vastag metéltet is.

KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>>

DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Halászlé ikrával és gyufatésztával
Recept
Egyszerű

Halászlé ikrával és gyufatésztával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tolnai halászlé
Recept
Bonyolult

Tolnai halászlé

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szegedi (tiszai) halászlé
Recept
Bonyolult

Szegedi (tiszai) halászlé

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Cheddar sajtos burgonyás pite recept
Recept
Rafinált

Cheddar sajtos burgonyás pite

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Almás kelt palacsinta recept
Recept
Rafinált

Almás kelt palacsinta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kapros kondásleves  recept
Recept
Egyszerű

Kapros kondásleves

125 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Zabos túrógombóc eperöntettel recept
Recept
Egyszerű

Zabos túrógombóc eperöntettel

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Ropogós spenótos gnocchi 	 recept
Recept
Egyszerű

Ropogós spenótos gnocchi

25 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Áfonyalekvár recept
Recept
Egyszerű

Áfonyalekvár

100 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Fermentált csalamádé recept
Recept
Egyszerű

Fermentált csalamádé

10 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Sárgadinnyés-babapiskótás rakottas szederrel  recept
Recept
Egyszerű

Sárgadinnyés-babapiskótás rakottas szederrel

50 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Áfonyás-citromos muffin  recept
Recept
Egyszerű

Áfonyás-citromos muffin

45 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Meggyes zöldbabfőzelék tükörtojással recept
Recept
Egyszerű

Meggyes zöldbabfőzelék tükörtojással

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.