
recept
Egyszerű


Fasírt és borsófőzelék gluténmentesen
Hozzávalók
A fasírthoz:
A borsófőzelékhez:
Elkészítés
- A fasírthoz a tojásokat villával lazán felverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a fasírtalapot. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon.
- A darált húst egy tálba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a dinsztelt hagymát és végül hozzáadjuk a tojásba áztatott zabpelyhet. Nagyon alaposan összegyúrjuk.
- A masszából ízlés szerint apró golyókat formázunk vagy tetszés szerinti húspogácsákat. Forró olajban aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és sütőben készre sütjük.
- A borsófőzelék elkészítéséhez a borsót roppanósra főzzük sós vízben, közben elkészítjük a rántást.
- Ehhez az olajon aranybarnára pirítjuk a rizslisztet a zúzott fokhagymával és karamellizálunk rajta egy kevés cukrot.
- A megfőtt borsót leszűrjük, a vizet felfogjuk. A borsót a rántáshoz adjuk, felöntjük a tejszínnel és folyamatos kevergetés mellett annyi főzővizet adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot. A főzeléket további 2-3 percig forraljuk, majd a fasírttal tálaljuk.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.
Megjegyzés
A hagyományos fasírt általában vízbe áztatott, kissé szikkadt kenyérrel, zsemlével készül. A gluténmentes fasírtot is készíthetjük hasonló módon, természetesen gluténmentes péksüteménnyel. De választhatunk egyéb alternatívát a kenyér helyett, pl. burgonyapelyhet vagy zabpelyhet.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb























