

recept
Bonyolult



Eredeti Mac and Cheese
5
Hozzávalók
Elkészítés
- Az eredeti Mac and Cheese elkészítéséhez egy nagy lábosban bő, sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és addig főzzük, amíg al dente, vagyis éppen harapható lesz, ne legyen teljesen puha, mert a mártásban még puhulni fog. Leszűrjük, majd félretesszük, egy kevés vajjal átforgatva, hogy ne ragadjon össze.
- A Mac and Cheese sajmártásához egy közepes lábasban felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és habverővel folyamatosan keverve 1–2 percig pirítjuk, míg halvány aranyszínt kap.
- Fokozatosan, kis adagokban hozzáöntjük a meleg tejet, közben habverővel simára keverjük, hogy csomómentes maradjon. Amikor az összes tejet és a tejszínt is hozzáadtuk, tovább keverjük, amíg a mártás besűrűsödik, ez körülbelül 5 perc.
- Most jöhet az eredeti Mac and Cheese fűszerezése, belekeverjük a sót, a mustárt és a szerecsendiót. Ezek a fűszerek finoman kiemelik a sajt ízét anélkül, hogy elnyomnák.
- Ezután a lángot alacsonyra vesszük, majd a reszelt cheddar kétharmadát és a gouda sajt felét a mártáshoz adjuk. Kevergetve hagyjuk, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és a sajtmártás selymesen sima legyen.
- A főtt tésztát a sajtmártásba forgatjuk, alaposan összekeverjük, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon az aranyló krém. Ha túl sűrűnek tűnik, egy kevés meleg tejjel lazíthatjuk.
- Ha a krémes változatot szeretjük, akkor azonnal tálaljuk, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Ha jobban szeretjük a sütőben sült változatot, akkor a tésztát egy kivajazott, tűzálló tálba simítjuk, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Ha szeretnénk karakteresebb ízt, a cheddar egy részét gruyère-rel vagy parmezánnal is helyettesíthetjük.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb
























