A tojás nélkül készülő epres tiramisu recept elkészítéséhez a hideg habtejszínt a porcukorral felverjük, majd a mascarponéhoz keverjük a vaníliaaromával. Egy kevés krémet félreteszünk belőle a süti tetejére.
Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit apró darabokra vágjuk. Ezután hozzáadjuk a mascarpone-krémhez.
Ezután elkészítjük a szirupot. A vízben felolvasztjuk a cukrot, és belecsavarjuk a citrom levét. Kihűtjük, majd beleforgatjuk a babapiskótákat vigyázva, hogy megpuhuljanak, de ne ázzanak el teljesen.
Elkezdjük az epres tiramisu süti rétegezését. Egy jénai tál aljára teszünk egy kevés krémet, majd ráteszünk egy sor beáztatott babapiskótát. Ezután rátesszük a maradék epres krém felét, majd ismét babapiskótát. Rátesszük a maradék epres krémet, és befedjük egy utolsó sor babapiskótával.
Végül a tetejét megkenjük a félretett, eper nélküli krémmel, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt ízlés szerint a félretett eperrel díszítjük a tojás nélkül elkészített epres tiramisu finomságot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.