
recept
Egyszerű
Eperleves habgaluskával
Hozzávalók
Elkészítés
- Az eper 3/4 részét tísztítás után turmixolva pűrésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve felforraljuk.
- Az étkezési keményítőt egy merőkanálnyi forró gyü,ölcslével kikeverjük, majd belevegyítjük a krémünkbe, és csomómentere keverjük. Közepes hőfokon sűrítjük kb. 10-15 percig, lehűtjük, hűtőben tároljuk felhasználásig.
- A habot tálalás előtt készítjük el: a tojásfehérjéket csipet sóval és az apránként beleszórt cukorral sima és fényes habbá verjük. A vaníliás cukorral ízesített forró tejbe galuskákat szaggatunk, 4-6 percig állni hagyjuk, majd megfordítjuk. Habszedő kanállal 1-2 perc után kiszedjük, lecsöpögtetjük.
- Mélytányérban tálaljuk a hideg levest, beletesszük a félretett darabolt epret. Végül ráültetjük a habgaluskákat, megszórjuk az aprított pisztáciával, díszítjük a mentával.
JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>>
12 ISTENI NYÁRI LEVES PIROS GYÜMÖLCSÖKBŐL! >>>
9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>
Megjegyzés
A levesbe tehetünk kevés mézet vagy bodzaszörpöt, úgy még ízletesebb. Finom hűsítő leves.



















