Az enchilada elkészítéséhez egy serpenyőben kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Megsózzuk, fűszerezzük oregánóval, őrölt korianderrel, őrölt római köménnyel, fokhagymaporral, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk a fűszereket is, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és ezt is elkeverjük.
Hozzáadjuk a cukrot, majd ha enyhén karamellizálódott, jöhet a paradicsompüré. Ezt is pár percig kevergetve pirítjuk, hogy a paradicsom veszítsen a savasságából. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, borsozzuk, és 15-20 percig alacsony hőmérsékleten főzzük.
A húsos raguhoz az olívaolajon elkezdjük pirítani a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük oregánóval, őrölt korianderrel, római köménnyel, fokhagymaporral, felkarikázott csilipaprikával. Jó alaposan lepirítjuk a darált húst.
Ha szép színe lett, fűszerezzük füstölt paprikával, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet és a szintén lecsepegtetett kukoricát, elkeverjük, majd hozzákanalazunk az elkészült fűszeres paradicsomszószból, annyit, hogy szaftos, de sűrű legyen a ragu. Végül kevés reszelt sajtot is adunk hozzá, ez is sűrűbbé és ízletesebbé teszi az elkészült tölteléket.
A tortillalapokat megtöltjük a paradicsomos-húsos raguval, és a széleket felhajtva feltekerjük akkorára, hogy a sütéshez szánt sütőtálba beleférjen.
A sütőtál alján kevés paradicsomszószt eloszlatunk, erre az alapra rakjuk a tekercseket, majd rákanalazzuk a maradék paradicsomszószt. Megszórjuk bőven reszelt sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre, amíg a sajt szép pirosra nem sül.
A kész enchiládát tejföllel, lime-gerezddel és frissen aprított korianderlevéllel tálaljuk
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.