A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd tálba szitáljuk. Belereszeljük a hideg vajat, amit elmorzsolunk benne. A tészta közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjunk gyúrni. A tésztát 2 részre osztjuk, fóliával letakarva 20-25 percig hideg helyen pihentetjük.
A töltelékhez a mákot, cukrot, citromhéjat összekeverjük, leöntjük annyi forró tejjel, hogy a masszát átnedvesítse, de ne legyen folyós. Az almát is hozzáadjuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a máktöltelékbe forgatjuk.
A tészta lapokat tepsi (30x20 cm) méretűre nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a formát, az egyik lapot beletesszük, lekvárral megkenjük, a tölteléket rásimítjuk, majd a másik lappal betakarjuk, tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 30-40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.