Meghámozzuk az almákat, és vékonyra szeleteljük. Megmossuk a citromot, lereszeljük a héját, majd félbevágjuk. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat, beletesszük az almát, megszórjuk 2 evőkanál kristálycukorral, ráfacsarjuk a fél citrom levét, és puhára pároljuk. A végén összeforgatjuk a fahéjjal, majd hagyjuk kihűlni.
Egy magas falú tepsit kikenünk a megmaradt vajjal. A kalácsot 1–1,5 cm széles szeletekre vágjuk, és egymás mellé helyezzük a tepsiben.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük 5 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd egyenletesen a kalácsszeletekre csorgatjuk. Kissé lenyomkodjuk őket a tepsi aljára. A lekvárból rákenünk 8–10 evőkanálnyit, majd rászórjuk az 1 evőkanál cukorral elkevert diót. A tetejére rárakjuk a párolt almaszeleteket, és az alma tetejére is ugyanannyi lekvárt kenünk. A 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 20 percig sütjük.
Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét. Amikor elkezd habosodni, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Amikor kemény habot kapunk, óvatosan belekeverünk 3 evőkanálnyi baracklekvárt.
Kivesszük a máglyarakást a sütőből, rákenjük a habot, majd visszatoljuk, és addig sütjük, amíg a hab teteje kissé megbarnul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.