
recept
Egyszerű



Egyszerű krumplileves
4.2
leves receptháziasvegetáriánusleveskrumplileves receptkrumplilevesalapanyagtípusalkalomAllergénekdiétásebéd-vacsora otthonraGlutént tartalmazó gabonafélékháziasjellegkeményítőklasszikusKrémlevesekkrumplisLevesekmagyarmagyarosnemzetiség, országNyáriŐszistílusTavasziTejvegetáriánusZellerZöldséglevesek
Hozzávalók
Elkészítés
- Az egyszerű krumplileves elkészítéséhez a burgonyát tisztítás után kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk.
- A burgonyát 1 liter vízben a babérlevéllel, a majorannával és 1 csipet sóval megfőzzük.
- Felhevített zsiradékban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Félrehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük a paprikával, felöntjük 2 dl vízzel, majd a burgonyához öntjük. Fűszerezzük, és lassú tűzön a forralástól számítva 5 percig főzzük.
- Közben a tejfölt egy kevés forró levessel kikeverjük, kevergetve hozzácsorgatjuk a leveshez. Rövid ideig együtt forraljuk, a végén az ecettel enyhén pikánsra savanyítjuk, és rövid pihentetés után tálaljuk. A felaprított zellerzölddel tálaljuk.
Megjegyzés
Egyszerű, gyors és ízletes!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!























