
recept
Egyszerű



Egyszerű Fanta szelet
5
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
- A Fanta szelet tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaóport, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
- Egy 23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a 10 dkg porcukorral, majd a túrót is hozzádolgozzuk, és rákenjük a kihűlt tésztára.
- A pudingport a maradék cukorral és a narancsos üdítővel elkeverjük, majd felfőzzük. Kevergetve kihűtjük. Amikor langyosra hűlt, rácsorgatjuk a túró tetejére, majd hűlni hagyjuk 1-2 óráig.





















