A citromos muffinhoz a citromokat alaposan megmossuk, a héjukat zöldséghámozóval vékonyan levágjuk, majd felcsíkozzuk, és félretesszük. Elektromos habverővel, közepes fokozaton kikeverjük a tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a felkockázott vajat, valamint 1 db citrom kifacsart levét, és pár perc alatt simára keverjük. Lassú fokozaton hozzádolgozzuk az átszitált lisztet és a sütőport.
A tésztát szétosztjuk egy 12 darabos (vagy kisebb méretű, 24 darabos) muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe.
180 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt citromok levét kifacsarjuk, átszűrjük egy lábasba, hozzáadjuk a citromhéjcsíkokat és a porcukrot. Kevergetve felforraljuk, majd kis lángon szirupos állagúra főzzük. Végül a még meleg muffinokra csorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.