
recept
Egyszerű



Egyedényes sütőtökös penne
Hozzávalók
Elkészítés
- Az egyedényes sütőtökös penne elkészítéséhez a pennét eloszlatjuk egy lábosban. Rárétegezzük a felkockázott vagy csíkokra metélt bacont, az apró darabokra vágott sütőtököt és a felkockázott salottahagymát – ebben a sorrendben.
- Ráforgácsoljuk a vajat, meghintjük a szerecsendióval és a leöblített rozmaringról lecsipkedett levélkékkel, majd meghintjük a sóval és borssal.
- Aláöntünk 7,5 dl vizet, felforraljuk, és közepes lángon főzzük 15 percig. Közben időről időre átkeverjük mindaddig, amíg már csak 2 cm magas lé marad az alján. Ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt állni hagyjuk 5 percig.
Megjegyzés
Aromásabb lesz, ha 12 db zsályalevelet is teszel bele.





















