
recept
Bonyolult
Egyben sült rozmaringos kacsa
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges, megtisztítjuka tokoktól, és alaposan bedörzsöljükkívül-belül sóval és borssal.
- A hagymát meghámozzukés négyrészrevágjuk. Az almát héjastól négy felé vágjuk, majd eltávolítjuk a magházát.
- A negyedelt almát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket,2ág rozmaringgal együtt elosztjuk a kacsa hasában, és hústűvel összetűzzük a nyílást.
- A kacsazsírt elkenjük egy római tál alján, ráhelyezzük a kacsát, hozzádobjuka másik két rozmaring ágat, lefedjüka római tál tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 2 órán át sütjük.
- Ha a kacsa megpuhult, levesszük a tál tetejét és további fél órára vissza tessszüksülni, de kb. 10percenként kivessszükés meglocsoljuka saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.
GYÜMÖLCSÖS KACSASZÁRNY HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLIVAL ÉS ÉDESBURGONYA-PÜRÉVEL >>>
VADKACSASÜLT VÖRÖSHAGYMÁS ALMAPÜRÉVEL >>>
Megjegyzés
A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!





















