Az egyben sült fasírt elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra és alsó-felső sütési módba kapcsoljuk.
A vöröshagymát, a sárgarépát, a szárzellert és a fokhagymát megpucoljuk és késes robotgépben felaprítjuk vagy lereszeljük. A zöldségeket egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt megdinszteljük, de nem pirítjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
A bazsalikomot felaprítjuk és egy nagy keverőtálba szórjuk, amiben majd elfér a hús is. Beleütünk két egész tojást, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a Worcestershire-szószt is, amit helyettesíthetünk BBQ-szósszal is. Az egészet villával összekeverjük, majd a tálba öntjük a darált húst, a rusztikus kenyérmorzsát és a reszelt parmezánt is. Belekerül a langyosra hűlt zöldség is és az egészet kézzel alaposan összegyúrjuk.
Egy sütőtepsire sütőpapírt fektetünk, lekenjük olajjal és erre halmozzuk-formázzuk a fasírtot. 180 Celsius-fokon először 30-35 percig sütjük, majd lekenjük a glazúrral. Ettől szép színe és még pikánsabb íze lesz.
A glazúrhoz tálkába kanalazzuk a ketchupot, a barna cukrot, a fokhagymaport, a sót és a balzsamecetet, összekeverjük és a félig megsült fasírtra kenjük. Az egyben sült fasírtot ezután visszatesszük a sütőbe újabb 30-35 percre, amíg teljesen el nem készül.
A megsült, a sütőből frissen kivett fasírtot a tepsin hagyjuk 10 percig pihenni és csak ezt követően szeleteljük.
Nézd meg videón, hogyan készül az egyben sült fasírt glazúrral!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.