Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A citromot gondosan megmossuk, a felét felkarikázzuk. A fahéjat eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket kisebb fazékba tesszük, felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, 1 csipet sót, a kaprot, a citromkarikákat, a teatojást, és 5 percig főzzük. Kiemelünk a levesből 4 evőkanálnyi gyümölcsöt a díszítéshez, a többit puhára főzzük. Elkeverjük a borban az étkezési keményítőt, majd a tejfölt. Kivesszük a levesből a citromkarikákat és a teatojást, hozzáadjuk a tejfölös habarást, összeforraljuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, utána édesítjük, végül visszatesszük bele a félretett darabos gyümölcsöt, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor elkeverjük benne a cseresznyepálinkát, és a félretett kaporszálakkal díszítjük. Jól behűtve az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.