Az Eggs Benedict elkészítéséhez sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a sonkákat, majd 180°C-on sütőben légkeverésen 5-7 perc alatt ropogósra sütjük.
A zsemléket félbevágjuk, majd a sonka lecsöpögött zsírjában megforgatjuk és sütőben aranybarnára pirítjuk.
A hollandi mártáshoz egy turmixgépbe öntjük a 2 tojássárgáját, majd a citromlével együtt legalább fél perc alatt habosra turmixoljuk.
A vajat megolvasztjuk és nagyon lassan belecsurgatjuk a turmixgépbe, miközben a gépet folyamatosan dolgoztatjuk. Ha úgy látjuk, hogy megtört a mártás, akkor pár csepp vízzel újra stabilizálhatjuk.
Miután az összes vajat beleöntöttük, hozzáadjuk a mustárt. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk.
A buggyantott tojáshoz külön tálkába felütjük a tojásokat. Egy lábasban vizet forralunk, öntünk bele ecetet és sót, amikor pedig gyöngyözni kezd, akkor egy kanál segítségével gyenge örvényt keverünk és óvatosan beleengedjük az első tojást. Két-három percig főzzük, amíg a fehérje el nem készül, de a sárgája még folyós marad. Szűrőkanál segítségével kivesszük és papírtörlőn lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet.
A többi tojást is ugyanígy készítjük.
Tálalásnál először a pirított zsemlékre helyezünk két-két szelet ropogós sonkát, erre kerül egy-egy buggyantott tojás, legvégül pedig leöntjük a krémes hollandi mártással.
Snidlinggel díszítjük és friss salátával tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az Eggs Benedict, vagyis a Benedek-tojás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.