
recept
Mester



Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)
vaníliapudingdesszert receptkaramellkrémégetett krémpuding receptalapanyagtípusalkalomAllergénekdesszertDesszertekfehérjeGlutént tartalmazó gabonafélékGyerekzsúrGyertyafényes vacsoraháziasjellegklasszikusnemzetiség, országrománstílussüteménySüteményekTársaságTejtípusTojásÜnnepünnepiUzsonnavegetáriánus
Hozzávalók
A karamellhez:
Elkészítés
- 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
- A cukrot folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk egy fazékban, majd amikor karamellizálódott, körbe-körbeforgatjuk a fazékban, aztán hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat felverjük a többi cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha az csomómentesen elkavarodott, akkor a tejet és a vaníliaaromát is hozzácsorgatjuk.
- A folyékony krémet beleöntjük a már megszilárdult karamellre a fazékban.
- A fazekat beletesszük egy tepsibe, amibe vizet öntünk, hogy vízgőzben tudjon készre sülni a desszert. Betoljuka forró sütőbe, és kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

















