
recept
Bonyolult
Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával
Hozzávalók
Elkészítés
- A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
- A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 220 fokos sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük.
- Közben elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított bébiparajhoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot és a szeletelt fehérhagymát. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
- A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.
Így kell irdalni a profik szerint >>>
Megjegyzés
Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá! kampány séfjének receptje
http://kapjra.hu/























