Az édes-sós galette elkészítéséhez a lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és a cukrot. Morzsalékos tésztává dolgozzuk, majd hozzáöntünk 2-3 ek jeges vizet, és sima állagúvá gyúrjuk. Egy darab folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk egy kb. 4 mm vastag és kb. 30 cm átmérőjű körré. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a paradicsomszeleteket, valamint a fokhagymagerezdeket úgy, hogy a tészta szélét fel tudjuk hajtani a képen látható módon. Megszórjuk a kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és borssal, valamint a cukorral, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt meglocsolhatjuk még egyszer olívaolajjal. Melegen és hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.