Egy nagy edényben felforralunk 2,5 l vizet a cukorral, az ecettel, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a sóval együtt.
Közben a tököt meghámozzuk, a magos részét eltávolítjuk és a húsát falatnyi kockákra vágjuk.
A tökbelet forrásban levő vízbe szórjuk. (A víznek el kell lepnie a tököt.) Ezután kis lángon főzzük kb. 20 percig, vagy fajtától függően annyi ideig, amíg megpuhul.
Végül a befőttet kisebb, csatos vagy csavaros tetejű üvegekbe szétosztjuk, és rámerjük az édes-savanyú lét. Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd a tetejükre állítjuk 3-5 percre.
A befőttesüvegeket gondosan mosd ki. Csak ép csavaros tetőket használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.