
recept
Egyszerű
Édes-savanyú sütőtökbefőtt
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy edényben felforralunk 2,5 l vizet a cukorral, az ecettel, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a sóval együtt.
- Közben a tököt meghámozzuk, a magos részét eltávolítjuk és a húsát falatnyi kockákra vágjuk.
- A tökbelet forrásban levő vízbe szórjuk. (A víznek el kell lepnie a tököt.) Ezután kis lángon főzzük kb. 20 percig, vagy fajtától függően annyi ideig, amíg megpuhul.
- Végül a befőttet kisebb, csatos vagy csavaros tetejű üvegekbe szétosztjuk, és rámerjük az édes-savanyú lét. Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd a tetejükre állítjuk 3-5 percre.
- A befőttesüvegeket gondosan mosd ki. Csak ép csavaros tetőket használj!


















