Duplacsokis mousse torta málnával recept
recept
Rafinált

Duplacsokis mousse torta málnával

120 perc
0 adag
Költséges
5
2013. 05. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük. A csokoládét összeolvasztjuk 1,5 evőkanál vajjal vízgőz felett. Egy tálban felverjük a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig. Hozzáadjuk a vaníliát és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A csokoládés masszába forgatjuk óvatosan a felvert fehérjét, majd hozzákeverjük a keményítőt. A keveréket a formába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kissé kihűlni, majd a formából kivéve a tészta tetejét kirakjuk a málnával.

A mogyorós csokoládékrémhez a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk 5-10 percre, ezután alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a zselatint a csokoládéhoz öntjük, alaposan összekeverjük, és 5 percig hagyjuk pihenni. A tejszínt kemény habbá verjük egy elektromos haberővel, majd a csokoládés keverékhez forgatjuk. Egy spatula segítségével a málnával kirakott tészta tetejére kenjük a krémet. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a fehércsokoládé krémet.

A fehércsokis krémhez a tejet összeforraljuk a kardamommal és a vaníliával. A tűzről levéve 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják a főzetet, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a zselatint a fentiekhez hasonlóan. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A zselatinos tejet az olvasztott csokoládéhoz öntjük – 5 percig hagyjuk pihentetni. Ez idő alatt kemény habbá verjük a tejszínt, majd a csokoládéhoz öntjük. A már dermedt étcsokoládés krém tetejére kenjük, és a hűtőben legalább 3 órát pihentetjük, hogy kidermedjen.

Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg, és csokoládéforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés
áblás csokiból zöldséghámozóval gyorsan és ügyesen csokiforgácsot készíthetünk. Péter András receptje, fotó: Tóth András

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Strandos lángos
Recept
Rafinált

Strandos lángos

100 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kakaós gofri fűszeres meggyel
Recept
Egyszerű

Kakaós gofri fűszeres meggyel

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Spenótos-sonkás papucs
Recept
Rafinált

Spenótos-sonkás papucs

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fantasztikus szelet
Recept
Mester

Fantasztikus szelet

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás meggylekvár
Recept
Egyszerű

Málnás meggylekvár

45 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Kókuszos áfonyatorta
Recept
Egyszerű

Kókuszos áfonyatorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Strandos lángos recept
Recept
Rafinált

Strandos lángos

100 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kakaós gofri fűszeres meggyel recept
Recept
Egyszerű

Kakaós gofri fűszeres meggyel

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Spenótos-sonkás papucs recept
Recept
Rafinált

Spenótos-sonkás papucs

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fantasztikus szelet recept
Recept
Mester

Fantasztikus szelet

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás meggylekvár recept
Recept
Egyszerű

Málnás meggylekvár

45 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Kókuszos áfonyatorta  recept
Recept
Egyszerű

Kókuszos áfonyatorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.