
recept
Egyszerű


Dödölle - az eredeti recept
Hozzávalók
A sütéshez:
A pirításhoz:
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsi vizet hagyjunk rajta, majd visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük és törjük, amíg egységes masszát kapunk belőle.
- Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, és egy kevés zsíron vagy olajon a dödölle mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
- Pirítás közben adhatunk hozzá apróra vágott vöröshagymát. De a hagymát vékony karikákra is vághatjuk, ebben az esetben forgassuk meg kukoricalisztben, és bő olajban süssük aranybarnára. Tálaláskor tegyük a készre sütött dödölle tetejére.
- Tejföllel díszíthetjük, de a legjobb ha külön is kínálunk mellé tejfölt, mert sok tejföllel igazán finom ez a különleges étel.
Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti zalai dödölle:


















