
recept
Mester
Diós rózsakalács tej- és gluténmentesen
Hozzávalók
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük. Ezek után hét részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk őket, aztán olvasztott margarinnal lekenjük. Három darabot megszórunk kakaós cukorral, négy darabot pedig cukros darált dióval.
- Feltekerük a tésztákat, és rózsa formát hajtogatunk belőle. Ezután lekenjük egy kikevert tojássárgájával és egy evőkanál tejjel, majd 170 fokon körülbelül 25 perc alat készre sütjök egy kerek sütőpapírral bélelt torta formában.
KARÁCSONYI RÓZSAKALÁCS (GLUTÉN-ÉS TEJMENTES) >>>
VANÍLIÁS-ZÖLDALMÁS RÓZSAKALÁCS >>>
VANÍLIÁS-MÁKOS RÓZSAKALÁCS >>>
Megjegyzés
Azoknak ajánlom, akik szeretik az igazán mutatós és őszi hangulatot idéző csodákat!
























