
recept
Mester




Diós és szilvalekváros hókifli
3.5
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrokat, majd az élesztővel összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva egy órán át pihentetjük a gyúródeszkán.
- Elkészítjük a diótölteléket. A cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, hozzátesszük a darált diót, a megmosott mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és együtt jól összefőzzük. Ezután teszünk bele pár kanál darált kekszet (vagy zsemlemorzsát), ez felszívja nedvességet és jó sűrű lesz a töltelék mire kihűl.
- A tésztát kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, amit megtöltünk felváltva szilvalekvárral és diótöltelékkel, majd kettéhajtjuk és kifli alakúra igazítjuk. A kifliket tepsibe rakjuk és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk és jól meg is szórjuk vele.























