Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Diópuding padlizsánvajjal recept
recept
Mester

Diópuding padlizsánvajjal

60 perc
0 adag
Átlagos
2014. 09. 16.

Elkészítés

Elkészítés: Vastag besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, kis idő elteltével, ahogy a lisztes vaj barnulni kezd, felöntjük tejjel. Felforraljuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Amikor felforrt és besűrűsödött, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főtt, tört krumplit. Hozzákeverjük a tojássárgákat, az aprított diót (egy kevés diót hagyjunk a tálaláshoz is) és a kockázott sajtot. Tovább ízesítjük sóval, borssal, parmezánnal. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a diópudingunkba keverjük.

A sütőt előmelegítjük. A pudingformákat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A kibélelt formákba 3/4-ig öntjük a pudingunkat. Egy mélyebb tepsibe, vizet engedünk, ebbe helyezzük a megtöltött formákat. 165°C-on 35-40 perc alatt elkészül.

A padlizsánvajhoz vajat melegítünk egy serpenyőben. A padlizsán héját nagyon vékonyan levágjuk és felcsíkozzuk. A padlizsán húsából 2 evőkanálnyi mennyiséget felkockázunk, és a vajhoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd amikor 2-3 percet pirult, akkor adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt padlizsán héját, további 2-3 percet pirítjuk.

Amikor a pudingunk elkészült, kivesszük a formából, megszórjuk egy kevés parmezán sajttal, snidlinggel, darabolt dióval, és meglocsoljuk forró padlizsánvajjal.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

Ajánljuk még

Rántotta
Recept
Egyszerű

Rántotta

10 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyümölcssaláta
Recept
Egyszerű

Gyümölcssaláta

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Krumplis tészta egyszerűen
Recept
Egyszerű

Krumplis tészta egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rumos-csokis szelet
Recept
Mester

Rumos-csokis szelet

90 perc
|
24 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sonkás-krémsajtos dutch baby (serpenyős palacsinta)
Recept
Egyszerű

Sonkás-krémsajtos dutch baby (serpenyős palacsinta)

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hatlapos sütemény
Recept
Mester

Hatlapos sütemény

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tárkonyos krumplileves csirkemellel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Rántotta recept
Recept
Egyszerű

Rántotta

10 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás recept
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyümölcssaláta recept
Recept
Egyszerű

Gyümölcssaláta

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Krumplis tészta egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Krumplis tészta egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rumos-csokis szelet recept
Recept
Mester

Rumos-csokis szelet

90 perc
|
24 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sonkás-krémsajtos dutch baby (serpenyős palacsinta) recept
Recept
Egyszerű

Sonkás-krémsajtos dutch baby (serpenyős palacsinta)

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hatlapos sütemény recept
Recept
Mester

Hatlapos sütemény

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tárkonyos krumplileves csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos krumplileves csirkemellel

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Korhelyleves füstölt oldalassal és gerslivel  recept
Recept
Egyszerű

Korhelyleves füstölt oldalassal és gerslivel

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Rizskoch, ahogy a nagyi készítette recept
Recept
Egyszerű

Rizskoch, ahogy a nagyi készítette

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Stefánia-szelet recept
Recept
Rafinált

Stefánia-szelet

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.