Elkészítés: A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, figyelve arra, hogy a hőmérséklete ne haladja meg az 40 C fokot.
Ezután márványlapon temperáljuk a csokoládét úgy, hogy 3/4 részét kivesszük, és spatulával a márványon átmozgatjuk, majd amikor sűrűsödik, visszaöntjük az 1/4 részhez.
Hőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét (30-31C), mert csak akkor lesz roppanós és fényes a csokoládénk, ha a temperálást megfelelően végezzük.
A szilikon bonbonformába csokoládét öntünk, majd a felesleget kicsurgatjuk belőle úgy, hogy a formák oldalát teljesen bevonjuk, kapszlikat készítsünk. 10-12 C fokos helyre tesszük a bonbonformát, hogy a csokoládé megdermedjen.
Közben a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a cukormentes mogyorókrémet, a xilitet és a holland kakaóport, majd homogénné keverjük.
A mogyorót megpirítjuk.
A megdermedt csokoládékapszlikba teszünk 1-1 kiskanállal a krémből, és 1-1 szem mogyorót is.
A maradék csokoládét újra melegítjük, majd elkészítjük belőle a bonbonok alját, ezzel lezárva a kapszlikat.
Ismét 10-12 C fokra tesszük hűlni a bonbonokat, majd ha megdermedtek, kinyomkodjuk a formából óvatosan őket.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.