A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb. 4-5) alatt félpuhára főzzük. Ezután leöntjük róla a főzővizet, majd hideg vízzel leöblítjük a leveleket. Végül óvatosan, egyesével kiszedjük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük a leveleket.
A rizst enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és párolni kezdjük az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve fehéredésig pirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Végül néha megkeverve zsírjára sütjük.
Ezután az elősütött húst összekeverjük az előzőleg puhára főzött rizzsel. Egy káposztalevelet kiterítünk, a közepére teszünk a darált húsos keverékből. Ezután ráhajtjuk a két szélét, majd szorosan feltekerjük (minden levéllel így járunk el).
Egy sütőformát vastagon kikenünk a vajjal, majd belehelyezzük egymás mellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután meglocsoljuk a tejföllel, majd ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.