
recept
Egyszerű



Darált húsos raguval töltött hagyma
Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk. Fazékban vizet forralunk, és beletesszük a hagymákat. Az újraforrástól számított három percig főzzük, majd leszűrjük.
- A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot, és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága legalább 1 cm maradjon.
- A kivájt hagymaforgácsot és a levágott „kalapokat” nagyon apróra összevágjuk.
- A tojást, a darált húst és az apróra vágott hagymát összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy kis tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, és meghintjük a zsemlemorzsával.
- A kivájt hagymákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük.
- A tejfölt kissé megsózzuk, és rálocsoljuk a hagyma tetejére. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét.
- Gyalult és olajban gyorsan megsütött sárgarépát vagy szalmakrumplit és salátát a kinálunk hozzá köretnek.
Ajánljuk még

Recept
Egyszerű
Aszalt szilvás csirkeragu pirított baconös burgonyapürével
45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hasonló receptek

Recept
Egyszerű
Aszalt szilvás csirkeragu pirított baconös burgonyapürével
45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Recept
Egyszerű
Roston sült sertéskaraj Gran Cucina főzőkrémes erdeigomba-raguval, szalmaburgonyával
60 perc
|
4 adag
|
Költséges
















