
recept
Egyszerű
Cukkinis lecsó füstölt szalonnával
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit.
- Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.
























