
recept
Bonyolult
Cukkinis lasagne-tekercs (cannelloni)
Hozzávalók
Elkészítés
- A sűrített paradicsomot simárakeverjüka vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomotapróra vágjuk.Felevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesrepároljuk.Hozzáadjuka szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majdfelöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, ésmegszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percigfőzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
- A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, és hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan kinyomkodjuk. A sajtot szintén lereszeljük, a fokhagymát apróravágjuk.
- Az olajatfelhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, néha megkevervepuhára pároljuk.
- A lasagne tésztát enyhén sós vízbenmegfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk teljesen leszáradni (én alaposan lecsepegtettem, majd egymás mellé tettem tálcára hogy leszáradjon).
- Ezután veszünk egy tésztát, majdrákanalazzuk cukkinit,megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan tekerjük fel (mindegyik tésztával így járjunk el).
- Egy tepsibe beleöntjük a paradicsomos szószt (pár kanállal félre teszünk belőle), majd egymás melléhelyezzük a megtöltött tésztatekercseket. Mindegyik tetejére kanalazunk a félretett szószból, majd fóliával lefedjük a tepsit.
- Előmelegített sütőbehelyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percigsütjük. Ekkor levesszük a fóliát, majd megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a lasagne tetejére.
- Tálaláskor a tekercseket a tányérrahelyezzük, majd körékanalazzuk a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.
























