A cukkinis-csirkés tortilla elkészítéséhez a csirkemellet megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hosszában elfelezzük, majd szintén vékony csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, félkarikákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, cikkekre vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a csirkecsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, és együtt pároljuk néhány percig, míg a hagyma kissé megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és további 2–3 percig pirítjuk.
Rádobjuk a felcsíkozott cukkinit, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a szárított kakukkfűvel. Közepes lángon, időnként megkeverve addig sütjük, míg a cukkini megpuhul, és elfő alóla a leve. Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a reszelt parmezánt és a ricottát – így lesz szaftos, krémes a cukkinis-csirkés tortilla tölteléke. Alaposan átforgatjuk, hogy minden egyenletesen elkeveredjen, majd levesszük a tűzről.
A tortillalapokat felmelegítjük mikróban vagy száraz serpenyőben. Végül megtöltjük őket a forró zöldséges-húsos töltelékkel, és szorosan feltekerjük. A cukkinis-csirkés tortilla mellé friss, ropogós salátát kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.