
recept
Egyszerű



Cukkinifasírt
4.7
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinifasírt elkészítéséhez a cukkinit alaposan megmossuk (ha nem zsenge, akkor meghámozzuk, és a belső magos részt eltávolítjuk), majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy legyaluljuk. Egy tálban megsózzuk, és kb. 10–15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
- A pihentetett cukkinit alaposan kinyomkodjuk: ezt kézzel, szűrőn vagy tiszta konyharuhába csavarva is megtehetjük. Ez a lépés fontos, mert ha túl sok nedvesség marad benne, a massza szétesik.
- Egy nagy tálba tesszük a kinyomkodott cukkinit. Hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, borsot ízlés szerint, az aprított petrezselymet, majd a reszelt sajtot. Végül annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, nem túl lágy masszát kapjunk. (Ez a cukkini víztartalmától függően változhat.)
- A cukkinifasírt masszájából kisebb, lapított gombócokat vagy pogácsákat formázunk, és egyesével zsemlemorzsába forgatjuk őket. Ez a réteg segít, hogy a cukkinifasírt sütés közben szép, ropogós kérget kapjon.
- Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk. Nem kell bő olaj, de ne legyen túl forró sem, különben a cukkinifasírt kívül megég, belül viszont nyers marad. Közepes lángon, oldalanként 3–4 percig sütjük a fasírtokat, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
- Konyhai papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leitassuk. A cukkinifasírt melegen és langyosan is finom. Kínálhatjuk joghurtos mártogatóssal, salátával, pitában vagy akár főzelék mellé is.
Megjegyzés
Ha szereted, de unod már a rántott cukkinit, akkor próbáld ki! Húsimádó páromnak is nagyon ízlik.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb


















