
recept
Mester
Cukkini stefánia
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit és a sajtot egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit enyhén megsózzuk, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet.
- A vöröshagymát apróra felvágjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon üvegesrepároljuk. Ezután kihűtjük egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk.4 tojást keményre főzünk, majd félre tesszük.
- Akinyomkodott cukkinit egy tálba tesszük, majdhozzáadjuk a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal és szerecsemdióval, és alaposan összekeverjük, majdhozzáadjuk először a zsemlemorzsát, végül az egész tojásokat.
- A baconszeleteket kiterítjük, ráhalmozzuk a cukkinis massza felét, és egyenletesen ellapogatjuk. A massza közepére helyezzük a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával. Végül a fólia segítségével felcsavarjuk úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal (bármilyen olajjal meglocsolhatjuk). Ezután óvatosan ráhelyezzük a baconös cukkinitekercset. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 160-180 fokon szép pirosra sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel felszeleteljük fel. Tálaláskor ízlés szerint salátával kínáljuk.
CUKKINITÓCSNI, -FASÍRT ÉS -PALACSINTA: 12 VARIÁCIÓ A NYÁR KEDVENC VACSORÁJÁRA >>>
NE CSAK RÁNTSD! SZUPER ÖTLETEK A CUKKINI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ >>>
13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>>
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
























