Elkészítés: Halfőző vagy más hosszúkás edényben 2 l vízből, az ecetből, vékony karikára vágott sárgarépából alaplevet készítek. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítem, sózom, borsozom. Felforralom, majd 15 perc forrás után lehúzom a tűzről, és hagyom kissé hűlni.
Eközben kibelezem, és gondosan, folyó vízben megmosom a csukát, majd az alaplébe helyezem, és kis lángon 20-25 percig főzöm.
Amíg a hal fő, mártást készítek hozzá: megtisztítom és apróra vágom a póréhagymát, ráöntöm a bort, borsozom, és fedő nélkül, lassú tűzön 20 percig főzöm, hozzáadom a vajat, kevergetve habosra forralom, majd hagyom kihűlni.
Óvatosan kiemelem az elkészült halat az alapléből, hogy egyben maradjon, előmelegített tálra helyezem.
A mártást külön, mártásos csészében tálalom. A halhoz köretként főtt vagy petrezselymes burgonyát adok, karikára vagy negyedekre vágott citrommal, citromfűvel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.