A csokoládés sajttorta elkészítéséhez egy 24 cm-es, kivehető aljú piteformát kivajazzuk és kilisztezünk. A robotgép táljába öntjük a lisztet, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és az aprított, fagyos vajat. Bedagasztjuk, és félidőben a jeges vizet is hozzáöntjük, és simára keverjük. Kézzel gyors mozdulatokkal átformáljuk, és 5 percig pihentetjük.
A tésztát ezután kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük, lehetőleg egyenletesen a szélét kiigazítva nyomkodjuk, majd megböködjük villával, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Vágunk egy kerek formát sütőpapírból, és ráhelyezzük. Ebbe töltjük a vaksütéshez a szárazbabot. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük, a nehezéket csak ezután távolítjuk el.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A krémes ricottát a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval, a mascarponéval és a keményítővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat is.
Végül beledolgozzuk a túrókrémbe a megolvasztott csokoládét. A tölteléket beleöntjük a félig sült tésztába, és 160 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle átsül, a középen pedig még remegős. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és átcsúsztatjuk egy tálra.
Megjegyzés
A torta nagyon jól sikerült, a tartása tökéletes lett, és nagyon puha a tésztája is. Édesítetlen tejszínhabot kínálhatunk mellé! Már langyosan szelhetjük is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.