Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokoládés croissant recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Csokoládés croissant

180 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 08. 18.

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy robotgép keverőtáljába öntjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, ügyelve, hogy a sóval ne érintkezzen, mert az megöli a kis élesztőgombácskákat.
  2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat is, és a robotgép dagasztókarjával közepes fokozaton összedolgozzuk a tésztát. Közben vékony sugárban belecsorgatjuk a vizet, de közben folyamatosan dolgozzon a dagasztókar, egészen addig, amíg a tészta szép sima golyóvá áll össze, és már nem ragad a tál falához.
  3. Ha már kellően rugalmas a tészta, kivesszük a tálból, kézzel átgyúrjuk, folpakba csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A hűtőből kivett, pihentetett tésztát újra átgyúrjuk, és fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
  5. Egy darab sütőpapír egyik felére tesszük a hideg vajat, majd ráhajtjuk a papír másik felét. Egy nyújtófával addig ütögetjük, amíg olyan nagy nem lesz, mint a kinyújtott tésztalap fele.
  6. A tésztalapot a rövidebb oldalával magunk felé fordítjuk, és az alsó felére tesszük a kilapított vajat, majd beburkoljuk a tészta másik felével. A széleket kissé összenyomkodjuk, majd 90 fokkal elfordítjuk a tésztát az óramutató járásával megegyező irányba, és újra kinyújtjuk fél cm vastagra.
  7. A tészta alsó harmadát felhajtjuk a felső egyharmadig, majd a felső harmadot lehajtjuk az előző hajtás széléig. Most az egész tésztát félbehajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, újra fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  8. A fél óra leteltével kicsomagoljuk a tésztát, és úgy tesszük magunk elé, hogy az az oldala nézzen felénk, ahol látszik a hajtás, a zárt része pedig a jobb oldalunk felé nézzen. Újra kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagságúra. Most felhajtjuk a tészta alsó egyharmadát, és erre hajtjuk rá a felső egyharmadát, mint egy levelet, majd újabb fél órára a hűtőbe tesszük.
  9. Amikor ez a fél óra is letelt, megint kicsomagoljuk a tésztát, és magunk elé tesszük, úgy, hogy az az oldala nézzen felénk, amerről a hajtogatás van.
  10. Lisztezett felületen 50 cm-es négyzetté nyújtjuk a tésztát, majd félbevágjuk két hosszú téglalappá. Bejelöljük az egyik téglalap hosszabb oldalát 5-5 cm-es távolságokban. A jelölések mentén a tésztából háromszögeket vágunk. A háromszögek aljától kiindulva feltekerjük a tésztát, előtte megtölthetjük étcsokoládéval is.
  11. A feltekert tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így a tészta nem fog kinyílni sütés közben. A kis croissant-jainkat letakarjuk egy konyharuhával, és egy órát kelesztjük. Ha letelt az egy óra, lekenjük a tészta tetejét tejjel felvert tojássárgájával.
  12. A croissant-okat aranybarnára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.

Nézd meg videón, hogyan készül a házi csokis croissant blundel tésztából!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve
Recept
Egyszerű

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
 Csilla szerző profilképe

Csilla

Fokhagymás kenyér leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Fokhagymás kenyér leveles tésztából

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás batyu leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Almás batyu leveles tésztából

50 perc
|
3 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtkrémes roló
Recept
Rafinált

Sajtkrémes roló

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Spárgás-zöldborsós pite
Recept
Egyszerű

Spárgás-zöldborsós pite

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Friss receptek

Jókai-bableves recept
Recept
Mester

Jókai-bableves

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Csokis babka recept
Recept
Mester

Csokis babka

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szaftos és kiadós székelykáposzta recept
Recept
Egyszerű

Szaftos és kiadós székelykáposzta

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztroganov-csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Sztroganov-csirkemell

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Egyszerű bögrés pizza (négysajtos és sonkás) recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bögrés pizza (négysajtos és sonkás)

55 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta recept
Recept
Egyszerű

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Frankfurti leves, ahogy anyukámtól tanultam recept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves, ahogy anyukámtól tanultam

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű házi körözött recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű házi körözött

15 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cacciatore csirke, az olasz csirkepörkölt recept
Recept
Egyszerű

Cacciatore csirke, az olasz csirkepörkölt

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kelkáposzta-főzelék recept
Recept
Egyszerű

Kelkáposzta-főzelék

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Rántotta recept
Recept
Egyszerű

Rántotta

10 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.