
recept
Egyszerű



Csokis banánkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
- A csokis banánkenyér elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 170 °C). A kenyérformát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk.
- Egy nagy tálban villával összetörjük a banánokat, majd hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a vaníliát. Alaposan elkeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- A száraz keveréket hozzáadjuk a banános masszához, majd fakanállal összedolgozzuk, amíg homogén tésztát kapunk.
- Beleforgatjuk a durvára darabolt csokoládét, a tetejére is szórunk néhány darabot.
- A masszát a formába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 50–55 percig sütjük, amíg aranybarna lesz és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
- Hagyjuk 10–15 percet pihenni, majd rácsra tesszük hűlni.
- A belül puha csokis banánkenyeret szeleteljük, és langyosan kínáljuk – a csokis banánkenyér ilyenkor a legfinomabb!
Megjegyzés
Ha szeretjük a gazdagabb ízeket, tehetünk a tésztába egy marék diót vagy mogyorót is. A csokis banánkenyér remekül fagyasztható, és másnap is szaftos marad.















