Csokikrémes choux  recept
recept
Bonyolult
GluténTojásTej

Csokikrémes choux

60 perc
7 adag
Megfizethető
2025. 04. 11.

Elkészítés

  1. A ropogós réteghez a puha vajat és a cukrot egy kis tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk. Két szilikonos sütőpapír között 1–2 mm vastagra nyújtjuk, majd betesszük a fagyasztóba.
  2. Az égetett tésztához a vajat, 6 dkg vizet és a tejet egy kis lábasban forrásig melegítjük. Levesszük az edényt a tűzhelyről, beleöntjük a lisztet, majd visszatesszük, és magas hőfokon keverjük, amíg a tészta egy golyóvá áll össze.
  3. A forró tésztát áttesszük egy tálba, kissé hűlni hagyjuk, majd három részletben hozzáadjuk a tojást, miközben folyamatosan keverjük. Akkor jó, ha sűrűn folyó masszát kapunk. A tésztát sima csöves habzsákba töltjük, és 2–3 cm átmérőjű gömböket nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 4–5 cm távolságra.
  4. A fagyasztóból kivesszük a ropogós réteget, és pogácsaszaggatóval 2–3 cm átmérőjű korongokat vágunk ki belőle. Minden tésztagömb tetejére teszünk egy korongot, majd a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Azután 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon további 25–30 percig sütjük. Ezután elzárjuk a sütőt, az ajtaját fakanállal kitámasztjuk, és a tepsit még 5 percig bent hagyjuk. A choux-kat rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A csokoládékrémhez az étcsokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat egy hőálló tálban kihabosítjuk a cukorral és a keményítővel.
    Egy lábasban a tejet forrásig melegítjük, majd folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz öntjük. Ezután az egészet visszaöntjük a lábasba, és sűrű krémmé főzzük. Hozzákanalazzuk az olvasztott csokoládét, majd egynemű krémmé keverjük.
  6. A csokikrémet áttesszük egy tálba, szorosan lefedjük folpakkal, hogy ne bőrösödjön, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, ½ cm-es csővéggel ellátott habzsákba töltjük.
  7. A fehércsoki-krémhez a fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A tejszínt forrásig melegítjük, majd a fehér csokoládéra öntjük, és egyneművé keverjük. Lefedjük folpakkal, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A hűtési idő leteltével kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
  8. Recés késsel levágjuk a choux-k felső harmadát, majd a fánkokat megtöltjük a csokikrémmel. A fehércsoki-krémből fészkeket nyomunk a tetejükre, megszórjuk a mogyoróliszttel, és minden fészekbe 4–5 színes csokitojást teszünk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 14 db lesz.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Répatorta cupcake grillázzsal
Recept
Rafinált

Répatorta cupcake grillázzsal

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.18.

Citromos-bazsalikomos tarte
Recept
Rafinált

Citromos-bazsalikomos tarte

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.10.

Egyszerű máglyarakás
Recept
Egyszerű

Egyszerű máglyarakás

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.10.

Nyuszis linzer
Recept
Egyszerű

Nyuszis linzer

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.09.

Banános répatorta
Recept
Bonyolult

Banános répatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.09.

Epres levelestészta-torta
Recept
Rafinált

Epres levelestészta-torta

185 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.08.

Répatorta-tiramisu
Recept
Egyszerű

Répatorta-tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

|

2025.04.08.

Hasonló receptek

Piros bogyós choux  recept
Recept
Bonyolult

Piros bogyós choux

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.23.

Friss receptek

Bagel recept
Recept
Rafinált

Bagel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

Tegnap, 10:00

Enchilada recept
Recept
Rafinált

Enchilada

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.04.24.

Répatorta cupcake grillázzsal recept
Recept
Rafinált

Répatorta cupcake grillázzsal

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.18.

Tojássaláta tésztatölcsérben recept
Recept
Egyszerű

Tojássaláta tésztatölcsérben

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2025.04.12.

Csirkesaláta recept
Recept
Egyszerű

Csirkesaláta

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.12.

Sonkás-tojásos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Sonkás-tojásos tésztasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

|

2025.04.12.

Baconös tojáskrém recept
Recept
Egyszerű

Baconös tojáskrém

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.11.

Citromos-bazsalikomos tarte recept
Recept
Rafinált

Citromos-bazsalikomos tarte

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.10.

Egyszerű máglyarakás recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű máglyarakás

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.10.

Nyuszis linzer recept
Recept
Egyszerű

Nyuszis linzer

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.