A ropogós réteghez a puha vajat és a cukrot egy kis tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk. Két szilikonos sütőpapír között 1–2 mm vastagra nyújtjuk, majd betesszük a fagyasztóba.
Az égetett tésztához a vajat, 6 dkg vizet és a tejet egy kis lábasban forrásig melegítjük. Levesszük az edényt a tűzhelyről, beleöntjük a lisztet, majd visszatesszük, és magas hőfokon keverjük, amíg a tészta egy golyóvá áll össze.
A forró tésztát áttesszük egy tálba, kissé hűlni hagyjuk, majd három részletben hozzáadjuk a tojást, miközben folyamatosan keverjük. Akkor jó, ha sűrűn folyó masszát kapunk. A tésztát sima csöves habzsákba töltjük, és 2–3 cm átmérőjű gömböket nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 4–5 cm távolságra.
A fagyasztóból kivesszük a ropogós réteget, és pogácsaszaggatóval 2–3 cm átmérőjű korongokat vágunk ki belőle. Minden tésztagömb tetejére teszünk egy korongot, majd a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Azután 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon további 25–30 percig sütjük. Ezután elzárjuk a sütőt, az ajtaját fakanállal kitámasztjuk, és a tepsit még 5 percig bent hagyjuk. A choux-kat rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládékrémhez az étcsokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat egy hőálló tálban kihabosítjuk a cukorral és a keményítővel. Egy lábasban a tejet forrásig melegítjük, majd folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz öntjük. Ezután az egészet visszaöntjük a lábasba, és sűrű krémmé főzzük. Hozzákanalazzuk az olvasztott csokoládét, majd egynemű krémmé keverjük.
A csokikrémet áttesszük egy tálba, szorosan lefedjük folpakkal, hogy ne bőrösödjön, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, ½ cm-es csővéggel ellátott habzsákba töltjük.
A fehércsoki-krémhez a fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A tejszínt forrásig melegítjük, majd a fehér csokoládéra öntjük, és egyneművé keverjük. Lefedjük folpakkal, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A hűtési idő leteltével kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
Recés késsel levágjuk a choux-k felső harmadát, majd a fánkokat megtöltjük a csokikrémmel. A fehércsoki-krémből fészkeket nyomunk a tetejükre, megszórjuk a mogyoróliszttel, és minden fészekbe 4–5 színes csokitojást teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.