
recept
Egyszerű
Csőben sült besameles spárga
Hozzávalók
Elkészítés
- A csőben sült besameles spárga elkészítéséhez 3 dkg vajat egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztunk. Hozzáadjuk a rizslisztet és folyamatosan kevergetjük, amíg aranyszínű lesz. Ezután hozzáöntjük a tejet, és még 7-8 percig főzzük. Ha összecsomósodna, egy szűrőn átdolgozzuk.
- A sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a még meleg besamelhez, a szerecsendióval és a sóval együtt. Addig kevergetjük, amíg a sajt beleolvad a mártásba.
- A spárgákról levágjuk a kemény végeket, majd 5 percig sós vízben főzzük. A maradék vajjal kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a spárgákat, és ráöntjük a sajtos besamelt.
- 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.


















